Пеевски дари тестове за „Спешна помощ"

Подпомогна лечебни заведения във Велико Търново и Горна Оряховица

Пеевски дари тестове за „Спешна помощ" | StandartNews.com

* Депутатът от ДПС с нови дарения за болниците във Велико Търново и Горна Оряховица

Ден след като лекарите от ВМА и „Пирогов“ получиха новите респиратори, дарение от депутата от ДПС Делян Пеевски, днес той продължи с личното подпомагане на столични болници и лечебни заведения в страната.

Пеевсски дари 112 000 лв. на столичната „Софиямед“ за тестове, с които ще могат да се тестват и служителите на "Спешна помощ".

Модерен респиратор на стойност 36 хил. лв. той дари на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Апаратът е осигурен със съдействието на областния лидер на движението Гюнай Далоолу, общинския председател на ДПС, общинския председател на ДПС  Йордан Керчев и Стефчо Алипиев, който е зам.-кмет на железничарската община. При подписването на договора за дарение управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов изказа голямата си благодарност за жеста и още веднъж посочи, че когато разполага с техника, екипът на болницата чувства по-голяма сигурност, съобщи „Янтра днес“.

Още по темата: Ново огромно дарение от Делян Пеевски

Това е ДПС. Благородната инициатива на г-н Пеевски показва, че нещата, говорени по негов адрес, са пукащ се мехур. Той дарява на лечебни заведения в цялата страна техника, която спасява човешки животи, посочи областният председател на ДПС Гюнай Далоолу.

Виж още: ДПС даде летящ старт на дарителската кампания

МБАЛ „Св. Иван Рилски“ не е първото лечебно заведение в област Велико Търново, на което Делян Пеевски оказва подкрепа. Във вторник той предостави 9 400 лв. на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Сумата ще бъде използвана за купуването на монитор и 3 перфузора – инжектомати за фино дозиране на медикаменти и вкарването им в тялото с определена скорост. Преди около десетина дни той предостави и стотици предпазни маски за най-уязвимите жители на област Велико Търново.

Директорите на двете лечебни заведения изпратиха специални благодарствени писма до народния представител от ДПС Делян Пеевски. Той е и най-големият дарител в борбата срещу COVID-19 с над 3 милиона лева, дарени както за над 20 болници , така и за медиците, които са на фронтовата линия в борба със заразата.

Виж още: Топ дарителите: Пеевски, Домусчиеви, Виваком

Общо 54 700,50 лева са постъпили по дарителската сметка на болницата в Горна Оряховица за периода 23 март – 7 април, като благодарение на сумите лечебното заведение има вече 3 респиратора, един от които е портативен и е дарен от Ивелин Михайлов, чиито корени са Горна Оряховица.

Болницата е закупила с дарения и 30 броя защитни облекла на стойност 2 271 лева. Отделно фирма „Маркстил“ ЕООД е дарила 40 броя маски за персонала, а „Хигиенно-медицинска индустрия“ ЕООД – дезинфектанти за 3863 лева.

От „Захарни заводи“ АД наскоро бе получено дарение от 6 тона спирт за над 6000 лева, а преди дни фирма „Лактима“ ЕАД дари 864 броя биокисели млека и биоайряни на стойност 1332 лева за персонала на болницата.

Един от най- големите благотворители в дарителската кампания на МБАЛ е и сладкарската фирма „Ден и нощ“, която преведе по сметката на болницата 100 000 лева.

„Благодарни и задължени сме на всеки един – фирма или гражданин, който в този труден момент откликна на нашия апел и направи благороден жест на подкрепа към лечебното заведение! Благодарим от сърце и пожелаваме на нашите дарители и техните семейства здраве и спокойни дни!“, сподели управителят на МБАЛ д-р Иван Иванов.

На болницата в Силистра 180 000 лв. дари Явор Георгиев. "БОДУ" СОД също дари тестове за COVID-19 на стойност 48 996 лв. на Военномедицинска академия. "Ромпетрол" България предоставя 10 000 литра гориво, а частната лаборатория „Геника“ започва ббезплатно тестване на медицински специалисти от първа линия.

Осем автомобила "Рено" получи безвъвзмездно Столичната община до края на извънредното положение. С тях ще се доставят храна, медикаменти и дезинфектанти на самотноживеещи, социално слаби и възрастни хора. По данни на местната администрация, около 3000 души дневно се нуждаят от пазруване, топъл обяд или услугите на социалния патронаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай