Откриха ремонтирания Кризисен център „Вяра, Надежда и Любов“

Финансиран е по Оперативна програма: „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Откриха ремонтирания Кризисен център „Вяра, Надежда и Любов“ | StandartNews.com

12 момчета и 12 момичета на възраст до 18 години, пострадали от различни форми на насилие в семейството и извън семейна среда - неглижирани деца; деца, преживели психическо, физическо, сексуално насилие, както и които са жертви на трафик, скоро ще могат да пребивават в ремонтирания кризисен център „Вяра, Надежда и Любов“. Заедно с тази социална услуга на Столична община ще заработи и Център за работа с деца на улицата, за които е установена липса на родителска или друга заместваща я грижа и контрол. Ремонтните дейности бяха реализирани в рамките на проект BG16RFOP001-1.001-0004-C01 “Обновяване и изграждане на социални заведения на територията на Столична община” - етап I, за обект Кризисен център "Вяра, Надежда и Любов".

Финансиран е по Оперативна програма: „Региони в растеж” 2014-2020 г. Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“Процедура: BG16RFOP001-1.001 “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-София” (част от процедура BG16RFOP001-1.001-039 “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“).

В изпълнение на проекта бе извършен основен ремонт на сградата, който включва реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на социалното заведение.Центърът ще предлага временно настаняване за деца в риск, както и работа с деца от улицата и лица от тяхното близко обкръжение.

Кризисния център „Вяра, Надежда и Любов“ е създаден от Ивон и Димитър Паница, основатели на фондация „Свободна и демократична България“. Открит е официално през 1995 година от тогавашния президент д-р Желю Желев. Десет години по-късно управлението на центъра е поето от Столична община.

Центърът се намира в столичния район Надежда“ на улица „Свободна“ № 30

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай