Опашка от коли на Маказа заради катастрофа

Четирима ранени при сблъсък на Пежо и Опел

Опашка от коли на Маказа заради катастрофа | StandartNews.com

Километрична опашка от чакащи автомобили се събра на Маказа на път за Гърция. По традиция в почивните дни трафикът е голям, но тази сутрин положението е още по-тежко и заради тежката катастрофа, която затвори за движение част от пътя. Инцидентът е станал тази сутрин около 6,30 часа в района на село Първица. Пострадали са мъж на 30 години, 20-годишна жена и дете на 1 година, пътуващи в лек автомобил Опел. Ранен е и мъж от Пежо, което се е сблъскало с Опела. Хората са откарани в болницата в Кърджали, съобщават от МВР. 
Екипи на полицията в Кирково отклоняват движението през село Първица към ГКПП „Маказа” и през село Подкова към Кърджали. Екип на пожарната служба в Подкова помогнал за изваждане на пострадал, обезопасил района и почистил пътното платно. Извършва се оглед на мястото на произшествието.
В Опел-а са пътували нашенци, които се връщали от Турция, но заради голямото чакане на „Капъ куле“ и „Капитан Андреево“ решили да минат през Гърция и „Маказа“, съобщи  24rodopi.com, като се позова на разкази на техни познати, пристигнали на мястото на инцидента. Според неофициална информация състоянието на водача е тежко и той ще бъде опериран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай