Омбудсманът се шашна от сметките за парното

Ковачева потвърди, че е залята с жалби заради изравнителните сметки

Омбудсманът се шашна от сметките за парното | StandartNews.com

Не спира недоволството срещу изравнителните сметки на "Топлофикация-София". За проблема сигнализира и омбудсманът Диана Ковачева, която не скри възмущението си от неразборията.

"Топлинният счетоводител казва една сума, „Топлофикация“ – друга. Да си прегледат фактурите и да си оптимизират информацията", посъветва тя в интервю за бТВ.

Ковачева потвърди, че е залята с жалби заради изравнителните сметки. Оказва се, че сумите, които са връщани, са твърде символични на фона на намаляването цената на природния газ.

На много фактури имало и краен срок за плащане - 14 септември. Абонатите обаче твърдят, че отчетите са закъснели.

"Накрая се получава някакво кредитно известие, изобщо каква е тази информация в 3 страници хартия. Представете си стресът, който изпитване. На получите писма няма пощенско клеймо, за да може те да докажат кога са ги получили", каза още Ковачева.

"Много хора се оплакаха, че възстановените суми са символични, очакванията бяха други. Необяснимо малки са. Да бъде попитана „Топлофикация“ как точно тя изчисли тези сметки след намаляване цената на природния газ. Хайде да разберем какво се случва!", коментира още омбудсманът.

Днес в парламента предстои изслушване на представители на Министерството на енергетиката, Комисията за енергийно и водно регулиране, "Булгаргаз", Фонд "Сигурност на електроенергийната система" и топлофикационните дружества относно връщането на суми от предоговорената цена на природния газ за България и постъпили жалби във връзка с изравнителните сметки за топлинна енергия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай