Областният на Варна: Дискотеките си работят

Всички институции трябва да се впрегнат в проверките, казва Стоян Пасев

Областният на Варна: Дискотеките си работят | StandartNews.com

 

На фона на 23 нови случая на лица с положителни проби само за денонощие на територията на област Варна, с което регистрираните достигнаха 186 души, областният управител на Варна обясни какви мерки взе обастния кризисен щаб.

"Варна, Бургас и Добрич са най-натоварените области, защото сме в летния сезон и всички са на черно море. Заведенията са пълни, въпреки че снощи от 00:00ч. влезе забраната, пак имаше заведения, които работеха. Тук е ролята на държавата, всички институции са впрегнати в тези проверки, така че това е различното от другите области", заяви пред БНТ Стоян Пасев.

Вчера на заседание на областния щаб повечето от членовете са изразили мнение, че относно сватбите и семейните тържества, ако се спазват всички противоепидемични мерки, те могат да се провеждат. Той уточни, че не са толкова много сватбите на територията на Варненска област - 8 на брой.

За месеците май и юни драстично са спаднали сватбените ритуали - около 65%, показват данните от ритуалната зала.

"При абитуриентите е по-трудно, защото младите по-трудно спазват дисциплина. Въпреки всичко, в момента има само Първа и Четвърта езикова гимназия. При спазване на всички норми, могат да се проведат спокойно събитията", допълни Пасев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай