Новият руски посланик идва, Путин издаде указа

С удоволствие приемам новото назначение, каза Митрофанова

Новият руски посланик идва, Путин издаде указа | StandartNews.com

 

Новият руски посланик – Елеонора Митрофанова, ще започне работа в България през февруари. Това пише вести.ру като добавя, че указът за назначаването й от президента Владимир Путин вече е публикуван на официалния сайт на Кремъл.  С друг указ е освободен досегашният посланик Анатолий Макаров.

С удоволствие приемам новото назначение, заяви Митрофанова, пише руският сайт.

Елеонора Митрофанова е родена на 11 юни 1953 г. във Волгоград. През 1975 г. завършва Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО). Доктор е на икономическите науки.

Трудовият й стаж започва в няколко външнотърговски дружества, а после и в Института на морския флот. Била е депутат в Държавната дума, член на комисията по бюджет и финанси, одитор е била на Сметната палата.

В началото на новия век е била заместник-генерален директор на ЮНЕСКО, заместник- министър на външните работи, шеф на Росзарубежцентр. 7 години, до 2016 година, е била представител на Русия в ЮНЕСКО. Една година след това е била посланик със специални поръчения на руското външно министрество. От декември 2017 година е шеф на Россотрудничество. Напуска през юни 2020 година, а няколко дни по-късно се появи първата информация в Daily Storm., че ще е новият посланик в България, припомня Комерсант.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай