Нестле награждава трите най-активни училища и детски градини

В националния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ за учебната 2019/20 г. се включиха 64 училища и детски градини

Нестле награждава трите най-активни училища и детски градини | StandartNews.com

В националния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ за учебната 2019/20 г. се включиха 64 училища и детски градини

Нестле ще награди трите най- активни училища и детски градини от цяла България, които взеха участие в тазгодишния конкурс на националната програмата „Нестле за по-здрави деца“ на онлайн церемония на 30 Ноември. В конкурса участие взеха над 6000 деца от 40 детски градини и 24 училища от цяла България. От тях, 10-те най-активни училища и детски години бяха избрани от журито за финалисти в предварителен етап на конкурса. Победителите ще спечелят финансова помощ, която ще бъде използвана за облагородяване на училищната среда, с цел да се стимулира балансираното хранене и физическата активност у децата.

На финала се класират представители на училища от 8 области и 10 града, включително - София, Ловеч, Ботевград, Враца, Разлог, Плевен, Лясковец, Белозем, Лозенец, Марково. Финалистите от детските градини ще бъдат представени от своя страна от 8 области и 9 града, от които- София, Видин, Варна, Стара Загора, Благоевград, Враца, Кюстендил, Лясковец и Звездица.

На финалният кръг от конкурса 10-те избрани училища и детски градини ще трябва да представят пред журито своята идея за реализиране на проект с паричната награда от конкурса. На база цялата събрана информация, журито ще определи кои са трите най-добри идеи за облагородяването на средата в училища и детски градини.

Журито се състои от дългогодишни посланици на програмата, партньори и представители на институции, сред които г-жа Ваня Кастрева, началник на РУО-София, представители на МОН, г-жа Анастасия Георгиева, директор на дирекция "Здравеопазване" в Община Варна, г-жа Виктория Терзийска, партньор на програмата, певица и ко-създател на проекта „Маргаритка“, и шеф-готвачът Жоро Иванов и председател на EURO TOQUE България. Награждаването ще се извърши от изпълнителния директор на Нестле България - Петър Стоилов и Нели Ангелова – Мениджър комуникации, Нестле Югоизточен пазар.

Със средствата от миналогодишния конкурс ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Марково, 40 СУ „Луи Пастьор“, гр. София и ОУ „Гео Милев“, с. Белозем подариха на своите възпитаници модернизирана училищна база. Децата в тези три български училища вече се радват на нов пикник кът, кабинет по готварство и класна стая на открито.

Програмата „Нестле за по- здрави деца“ обединява усилията на компанията и тези на родители, учители и образователни институции, за да осигурят по-добро и здравословно бъдеще за българските деца. Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца. До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и училища в цялата страна.

Конкурсът има за цел допълнително да стимулира насърчаването на балансираното хранене и активния начин на живот у децата, за да могат те да растат по- здрави и щастливи. Вярваме, че заедно можем да изградим едно още по-добре бъдеще за нашите деца.

Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай