Нестабилно време. Слънце и дъжд

Преди обяд в отделни райони ще има слънчеви часове

Нестабилно време. Слънце и дъжд | StandartNews.com

Нестабилно, като последните два дни, ще е времето и днес. Краткотрайни превалявания ще има в крайните северозападни и югоизточни райони. Ще духа слаб западен вятър. Преди обяд в отделни райони ще има слънчеви часове. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места - придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на места с краткотрайни валежи. Ще духа слаб вятър с променлива посока. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 18-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

 

Във вторник сутринта ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен северозападен вятър. В сряда над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, с краткотрайни превалявания. Северозападният вятър ще отслабне, температурите слабо ще се повишат. През следващите дни ще настъпва постепенно стабилизиране - ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, но валежите ще бъдат на все по-малко места. Преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай