Наши, гръцки и румънски полицаи ще пазят в Банско през сезона

В Банско пристигнаха командировани гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон...

Наши, гръцки и румънски полицаи ще пазят в Банско през сезона | StandartNews.com

В Банско пристигнаха командировани гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Директорът на ОДМВР – Благоевград старши комисар Николай Хаджиев и кметът на Банско Георги Икономов посрещнаха командированите полицаи. Гръцките полицейски служители бяха придружени от Христос Кириазакис – полицейски аташе в България, а румънските полицаи - от главен комисар Флорин Йонуц Марин от дирекция "Охранителна полиция".

За поредна година утвърдената вече практика за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско. Присъствието на гръцките и румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави.

От ОДМВР-Благоевград ще бъдат командироват 37 полицейски служители, които ще подпомагат опазването на обществения ред в зимния курорт до края на сезона. Ще са бъдат изградени три временни КПП с постоянно полицейско присъствие. Допълнителни сили ще има в града, на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника, а във връзка с провеждането на Световната купа по ски ще има бъде осигурено присъствието и на служители на ЗЖУ-София.

Старши комисар Николай Хаджиев призова гражданите и гостите на Банско своевременно да уведомяват органите на реда за всяко нарушение на обществения ред за да се предприемат необходимите мерки и да се реагира своевременно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай