Наплив за СПА столиците по Великден

Велинград,Добринище, Баня и Огняново шампион по резервации

Наплив за СПА столиците по Великден | StandartNews.com

 

Наай-големите спа курорти в Пирин и Родопите вече са резервирани за наближаващите празници. В Пиринско това са Добринище и селата Баня и Огняново, глявно заради близостта им до Банско. Във Велинград, в Родопите, най-много направени резервации има в хотелите и частните квартири. Точно в тях се очаква най-големия наплив от наши и чужди туристи за Великден. Курортните селища, въпреки пандемията, продължават да се развиват и да се подготвят за гостите.

Лековитите минерални извори до Добринище са били използвани още от древни времена, когато първите заселници не спирали да се оглеждат наоколо, да цъкат с език и да повтарят: “Добри неща, добри неща”. 17 са минералните извори с доказани лечебни качества, най-известен е Сребърният извор, богат на сребърни йони и на история. Той лекува най-добре болежки в очите. Някога, в древни времена, в него се къпели с часове римляните, които живели по тези места.

72 минерални извора има и в разложкото село Баня. 21 минерални басейна и общински минерален плаж с олимпийски размери са построени в курорта. Все повече хора идват там на баня и плаж не само през лятото, защото топлата минерална вода е през цялата година. Селището е предпочитано място и като туристическа атракция – възстановените в автентичния им вид римска и турска бани. Те са доказателство за древната балнеоложка традиция в района. А в момента вече са резервинани семейните хотели и десетки къщи за гости, пише Пиринско.

Голям интерес има и към частните квартири, хотелите и къщите за гости в гърменското курортно селище Огняново, където  някогашните земеделци вече се преориентираха към туристическия бранш, за да осигуряват препитание за семействата си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай