Наглост:Убиецът на Милен бил шофьор с добри умения

Делото срещу Кристиан Николов продължи с разпит на свидетели и роднини

Наглост:Убиецът на Милен бил шофьор с добри умения | StandartNews.com

Фото БТА

Делото срещу Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, продължи с разпит на свидетели, предаде БТА. Очевидци на катастрофата и намиращи се в близост граждани потвърдиха думите на предходните свидетели, че в близост до произшествието е имало пешеходци. Някои от тях казаха, че Николов е оказал помощ на Цветков, други обаче посочиха, че той е стоял в автомобила си.

Днес бяха разпитани още братът на Кристиан Николов и майка му. Те представиха Кристиан Николов като млад мъж, който не употребява наркотици. Описаха го като шофьор с добри умения. А именно, че карал безпроблемно кола с автоматични скорости. Според прокуратурата точно с такъв джип Николов е връхлетял върху колата на Милен Цветков на столичното кръстовище. Обвинението твърди, че Николов не само е шофирал с висока скорост, но е бил и под въздействието на силен коктейл от наркотици.

Въпреки че законът му позволява да не дава показания, Денис разказа как в деня преди катастрофата той, с брат си и приятелката му Симона заедно с други хора са празнували рождения ден на момичето. На въпрос за телефон, който е бил иззет от разследващите при претърсване на дома им, Денис обясни, че се използва от него и брат му. Той обаче отказа да отговори какво е съдържанието на чатовете в него.

Майката на Кристиан каза пред съда, че той и друг път е карал джипа ѝ, но имал и личен автомобил. Около дните, в които е станал инцидентът, тя не е била при децата ѝ, чували са се по телефона. Денис Николов потвърди, че брат му е използвал чай и паста за успокоение, тъй като изпитвал напрежение около ученето. Майката също потвърди, че синът използва чай, който му помагал да се отпусне. По думите ѝ Кристиан не взимал наркотици, понякога употребявал алкохол.

Следващото заседание ще бъде на 12 май и отново ще бъдат разпитани свидетели. Сред тях, ако се върнат от чужбина, ще бъдат сестрата на Николов и Георги Иванов, който е бил заедно с него и Симона в автомобила, когато е станала катастрофата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай