На косъм от драма при срутване в подлез във Варна

През мястото често преминават деца, които отиват на училище

На косъм от драма при срутване в подлез във Варна | StandartNews.com

Вчера сутринта във Варна се срути таванът на подлез, който е на оживената спирка на Делфинариума. През мястото често преминават деца, които отиват на училище, съобщава бТВ.

„От много време пишем за безобразното състояние на подлезите в града. Трябва да се случи най-лошото ли?“, пише в коментар под публикацията в групата „Спаси Варна“.

От Община Варна определиха срутената част като „декоративен елемент“. Подлезът е ремонтиран преди 5 години. Зам.-кметът на Варна Христо Иванов обясни, че през 2015 г. е извършен текущ, а не основен ремонт на подлеза. Тогава не са констатирани дефекти или пукнатини.

По думите му не е обследван с апаратура и не е правен паспорт именно заради текущия ремонт. Той уточни, че ежемесечно се извършват огледи на подлезите от страна на администрацията. Иванов подчерта, че всички дефекти се описват и се предприемат съответните действия по тяхното отстраняване.

Той обясни, че 26 подлеза в района ще преминат през текущ ремонт. Ще се проверят и останалите съоръжения в града.

Главният инженер на район „Приморски“ Калин Илиев коментира, че всички 48 подлеза в района се оглеждат всяка седмица и също заяви, че всеки дефект се описва и след това отстранява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай