Мразовито утро, но започва затопляне

Пролетта се връща, идва хубав уикенд

Мразовито утро, но започва затопляне | StandartNews.com

Ледена сутрин ни събуди днес. В Драгоман в 02.00 ч. беше минус 11 градуса, в 5.00 часа в София беше минус 8, в Благоевград и Кюстендил – минус 6, а във Видин, Враца, Кнежа и Гоце Делчев - минус 4 градуса, предаде Нова тв. В планините на връх Мусала в Рила термометрите отчетоха минус 20 градуса.

Но добрата новина е, че пролетта се връща и бавно започва затопляне. Денят ще е без валежи и с разкъсана облачност на запад. В някои източни и централни райони  са възможни слаби превалявания – на север сняг, а на юг – предимно дъжд или мокър сняг. По-късно следобед облачността ще се разкъса и на изток.

Затоплянето тръгва от запад-югозапад и температурите следобед ще са в интервала между 3 и 8 градуса, на северозапад до 10 градуса.

В планините на места ще превалява сняг, но валежите ще са слаби и ще спират в ходя на деня. Вятърът остава със силни, студени пориви, а температурите – ниски. В най-топлата част на денонощието термометрите ще показват между минус 3 и минус 10 градуса.

В петък сутринта отново ще е мразовито с температури в югозападните и североизточните райони около и под минус 5 градуса. След това бързо ще се стопли до 10-12 градуса. От двата почивни дни по-слънчев ще е съботният ден, а по-топъл - неделният. В неделя над Балканите обаче ще премине слаб и нестабилен студен фронт, който няма да свали температурите, но ще докара краткотрайни превалявания в някои райони на Дунавската равнина.

Следващата седмица ще е топла и с много слънце.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай