Местан с обвинение за катастрофата

Ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост

Местан с обвинение за катастрофата | StandartNews.com

Лютви Местан вече е с повдигнато обвинение заради причинената от него катастрофа на пътя за КПП "Маказа" при разклона за с. Загорско, в която загина бебе на 6 месеца. Той ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост.

ВИЖ ОЩЕ: Местан се извини през фейсбук

Лидерът на ДОСТ беше задържан вчера след адския удар, който уби бебето и рани баща му, 28-годишната му майка и 10-годишния му брат. Въпреки знака "Стоп", автомобилът, управляван от Местан, изскочил на главния път, отнемайки предимство на другата кола. Политикът твърди, че е спрял, а негов близък съпартиец, пътувал зад него, твърди, че БМВ-то на пострадалото семейство летяло с близо 200 км/ч.

Местан излезе от ареста под парична гаранция от 10 хиляди лева. Забранено му е да напуска страната.

Разследването се води под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали. До момента са е направен оглед на мястото на катастрофата, разпитани са очевидци и са назначени съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите и брат му.

Ранените майка и дете са в Хирургичното отделение на МБАЛ „Др. Ат. Дафовски” – Кърджали, а бащата в Травматологията. Той е с контузия в областта на кръста и съмнение за спукан прешлен, но общото му състояние е добро и е в съзнание. Същото се отнася за майката и детето – те имат повърхностни контузии, съобщиха от болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай