Листата - автомобилният кошмар

Падащите листа са от големите проблеми

Листата - автомобилният кошмар | StandartNews.com

Падащите листа може да нанесат доста щети! При това, както отбелязват експертите, тук става дума не за някакви незначителни неприятности - всичко е доста по-сложно, отколкото може да си представите. 

Освен това, възникналите проблеми ще могат да се решат само в автомобилния сервиз. Трябва да започнем с най-простото, например, с това, че падналите листа може да се натрупат под предното стъкло, задръствайки водостоците на колата. И в някои случаи листата наистина се оказват златни - както и ремонтът на вашия автомобил. 

Листата пречат на водата да попадне в съответните за това отверствия. Именно по тази причина тя се натрупва под предното стъкло. При това не трябва да се забравя за конструкцията на повечето коли - под предното стъкло често е разположено различно електрическо оборудване. Ако то се намокри с вода, може да излезе извън строя. 

Листата също може да проникнат във вашето транспортно средство през системата за вентилация. Прекомерното количество листа задръства поленовия филтър, заради което се нарушава циркулацията на въздуха в купето. Това на свой ред води до запотяване на стъклата, влошаване на видимостта.

Когато дренажните отвори са задръстени, водата започва да прониква в салона на колата. Тя може да се натрупа под обвивката на пода, което ще доведе до запотяване на стъклата. 

Ако проблемът не бъде решен веднага, подът ще започне да ръждясва. 

Поради това, че листата задръстват дренажа, в кухините между вратите, най-често предните, може да се натрупат вода и мръсотия.

И ако в топлите есенни дни това не е толкова страшно, то при студено време това се превръща в сериозен проблем: водата замръзва, а когато шофьорът отвори вратата се чува ужасно стържене поради това, че реброто на вратата "разбива" образувалата се ледена кора. 

Автомобилните експерти дават срещу това само един съвет - автомобилът трябва да се закара в топъл гараж, да се изчака ледт да се разтопи, а след това листата, мръсотията и водата да бъдат отстранени. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай