Лъчезар Борисов каза защо язовирите са празни

На брифинг в централата на ГЕРБ той обяви, че се притеснява за икономическата ситуация в страната

Лъчезар Борисов каза защо язовирите са празни | StandartNews.com

Язовири стоят празни, защото ремонтът им сега приключва, заяви бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов в брифинг от централата на ГЕРБ.

По-рано през деня служебният ресорен министър Кирил Петков каза, че при проверка на три от 10-те напълно завършени язовира са установени идентични разходи, които са съответно два и пет пъти над пазарните цени.

В същото време тези язовири били празни и затревени.

„Тези язовири не са били изпускани. Току-що приключва техният ремонт, те са били изпуснати при ремонта и затова са в такова състояние на снимките“, каза Борисов, предава bTV.

Той добави още, че съоръженията са в пълна изправност.

Борисов коментира още, че язовирите за ремонт в страната общо са 416. „Тези, които Кирил Петков определи като неработещи са ремонтирани – и стените, и съоръженията са в изрядно състояние“, каза той.

Относно завишените пазарни цени, Борисов коментира, че изнесената цифра за цената на бетона не включвала труда, превозването и цялостното изпълнение на проектите. Той показа и фактура, в която пише, че са платени 90 и 95 лева за два вида бетон на кубичен метър. „Явно колегите използват общата сума“, допълни Борисов.

По думите на бившия икономически министър в момента се наблюдава процес на "изчегъртване" в държавата: "Силно съм притеснен за икономическата среда в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай