Къщички в снега се гушат...

Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 2° и 7°

Къщички в снега се гушат... | StandartNews.com

Облачността днес ще е променлива, по-често значителна и през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи. Северозападният вятър ще се усили, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 2° и 7°. По-късно след обяд от североизток, с умерен и силен вятър отново ще започне да нахлува студен въздух. Вечерта и през нощта срещу събота на много места, главно в Източна България и планините, ще има снеговалежи. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от север-североизток и да се усилва. С него ще нахлува студен въздух и вечерта на места ще превали мокър сняг. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

В събота облачността ще бъде променлива, вече почти без валежи. В източната половина от страната ще е относително по-студено. До вечерта вятърът ще отслабне. През нощта срещу неделя в много райони ще стихне, ще се изясни и преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 12° и минус 7°, в отделни райони до около минус 15°. В неделя ще бъде предимно слънчево, с югозападен вятър ще се затопли. В понеделник вятърът ще бъде от запад-югозапад, ще се усили. Дневните температури още ще се повишат. Облачността от запад, висока и средна, ще се увеличава, до вечерта ще се вплътни и в крайните северозападни райони ще превали слаб дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай