Хванаха измама на строителни компании

По закон всички строителни компании трябва да бъдат вписани в Централния професионален регистър

Хванаха измама на строителни компании | StandartNews.com

Опити за измама на строителни компании са хванали от Камарата на строителите в България (КСБ). В сайта си организацията предупреждава своите членове за зачестили опити да се предлагат и фактурират дейности, които не са задължителни за компаниите по закон като “годишно обслужване в професионалния регистър на строителите” например.

По закон всички строителни компании, които искат да извършват търговска дейности и да изграждат обекти по-големи от плевни или бараки, трябва да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България. Според извършваната от тях дейност и реализиран оборот те плащат за първоначалното вписване такса между 1200 и 30 000 лв., като отделно плащат и годишна такса.

“Длъжни сме да Ви информираме, че при получаването на подобни оферти и фактури, които трябва да платите, е добре внимателно да се запознаете и прецените дали ще се възползвате от тези услуги. Включването Ви в такива “регистри” и сайтове, евентуалните ползи и финансовите Ви ангажименти, са изцяло по Ваше решение. Подобни действия от Ваша страна не произтичат от изискванията на Закона за камарата на строителите”, обясняват от КСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай