Туристическият бранш издигна министър. Его го

Искат реклама на България като безопасна дестинация

Туристическият бранш издигна министър. Его го | StandartNews.com

Туристическият бранш издигна ресорен министър. „Ние предложихме председателя на Българската асоциация на хотелите и ресторантите Георги Щерев. Той винаги е участвал във форуми, събирания и дискусии през последната година и е наясно какво трябва да се направи”, съобщи за Нова тв топ климатологът проф. Георги Рачев, който е и председател на Алианса на туристическата индустрия в България.

Георги Щерев, БХРА: Крайно време е банките да подкрепят туризма : Travel  News

Георги Щерев, председател на БХРА

„Очакваме правителство и министър, който трябва много бързо да довърши това, което направи предишният кабинет. Той даде ясна представа как се влиза в България за чужденците и какво трябва да правят българите, когато пътувайки зад граница, се приберат у нас. Има важни неща, които бъдещият министър трябва да направи”, каза проф. Рачев. Според него туристическият бранш държи новият ресорен министър трябва да бъде експерт.

По думите му на първо място трябва да бъде решен въпросът с децата, които пристигат в страната - дали трябва да представят PCR или антигенен тест и до колко годишна възраст.

„В момента трябва да се води една много жестока, безкомпромисна рекламна кампания. България седи много добре по отношение на пандемия. Миналата година лятото и този зимен сезон ние нямахме заболели туристи”, подчерта още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай