"Хемус" готова през 2024 г.

Пускат тунел "Витиня" в началото на 2021 г.

"Хемус" готова през 2024 г. | StandartNews.com

Магистрала „Хемус” ще е готова през 2024 г. Дума даде регионалният министър Петя Аврамова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.  Тумел „Витиня” пък ще бъде пуснат съвсем скоро  - в началото на 2021 г.

"Бюджетът, който е предложен за реконструкция на републиканската пътна мрежа е съобразен с кризата. В началото на 2021 г. никой не вярва, че пандемията ще изчезне, така че в бюджета са заложени средства за подпомагане на хората в кризата. МРРБ ще получи над 400 млн. повече те са за нови отсечки и свлачища, както и 110 млн. за текущ ремонт и поддържане", сподели Аврамова.

"Работи се усилено по АМ "Хемус", всички в държавната администрация имат ангажимент за целия процес, имаме болни и карантинирани колеги в МРРБ и АПИ, дори от вкъщи работят, за да не спрем строителството, защото това са работни места и подпомагане на икономиката. АМ "Хемус" ще бъде готова през 2024 г. Работи се и по АМ "Европа". 986 км са в процес на ремонт", обясни министърът.

"Имаше кухини между скалния масив и първичната облицовка, очакваме в началото на 2021 г. да пуснем изцяло обновен и обезопасен тунел "Витиня". Ще има 1 транспортна и 2 пешеходни връзки. Има затворени 3 участъка от АМ "Хемус", до Коледа ще пуснем за движение двата железни моста и виадукта. Ще остане за ремонт само тунел "Витиня", каза още Аврамова.

"Ще има около 100 млн. за енергийна ефективност на еднофамилни сгради, както средства и за  модернизация на уличното осветление, има възможност за видеонаблюдения. Няма да има съфинансиране от собственици на апартаменти в жилищни сгради, обсъжда се фонд за декарбонизация", информира министърът.

Петя Аврамова коментира е един куп обвинения от Мая Манолова. Нейното е политическо говорене – общинската инфраструктура остава общинска, няма да бъде национализирана. Не слагаме различни цени на водата, навсякъде е една и съща. Бъдещето е във водомерите за дистанционно отчитане, отсече Петя Аврамова.

 

"За 2020 г. са възложени над 1700 км пътна маркировка. Ако приемем локдаун вирусът ще изчезне ли? Хората ще загубят работните си места и няма да имат какво да сложат на масите си, трябва просто да спазваме мерките. Поклон пред всички на първа линия, които се оборят за човешки животи. Да бъдем отговорни!", призова министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай