КАТ с жестока акция срещу превишената скорост

Акцията е с 3 основни акцента, а в нея ще бъде включена всичката налична техника

КАТ с жестока акция срещу превишената скорост | StandartNews.com

Пътна полиция стартира нова акция на пътя. Тя ще продължи до 12 август и ще има три основни акцента, заяви инспектор Петър Соколов от полицията.

Сред тях е засиленият контрол по автомагистралите и основната пътна артерия към черноморските курорти. Соколов обясни, че в акцията ще бъде включена всичката налична техника за контрол на скоростта. Камерите ще са разположени в уязвимите участници в пътната мрежа, както и по местата, където имаме най-много нарушения на скоростта.

От петък денонощно ще се следи и за шофьори без книжка, такива, които са употребили алкохол и наркотици, които се държат агресивно на пътя, изпреварват неправилно или навлизат в насрещното, казаха още от КАТ.

Засилва се и контролът над мотористите, за да се намалят инцидентите с тях. От „Пътна полиция” отчитат, че от началото на годината са загинали 20 водачи на моторни на мотопеди и мотоциклети. В сравнение на същия период за миналата година бройката на загиналите водачи е 26.

"Към настоящия момент от началото на годината загиналите водачи и  участници в движението са със 107 по-малко. Броят на тежките пътно-транспортни произшествия от началото на годината, в сравнение на същия период за миналата година, е с 567 по-малко, а броят на ранените участници в движението - със 764 по-малко от миналата година", каза Соколов.

От КАТ призоваха водачите да се съобразяват с пътните знаци и указанията на екипите, които се намират на пътя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай