Капризно време.Валежите спират. Слънце, после сняг

Максимални температури - между 9° и 14°, в София около 9°

Капризно време.Валежите спират. Слънце, после сняг | StandartNews.com

Времето се оправя. Валежите постепенно спират, а облачността от югозапад ще се разкъса и намалее до слънчево време. Вятърът още преди обяд в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен до силен, но до вечерта ще отслабне. Максимални температури - между 9° и 14°, в София около 9°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца,  съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността от юг ще започне да се разкъсва и намалява и след обяд вече ще бъде предимно слънчево. Ще духа западен вятър, слаб до умерен, който след обяд ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

В планините в сутрешните часове на места все още ще има валежи, предимно от сняг, но облачността от югозапад ще се разкъсва и намалява и в следобедните часове вече ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде силен до бурен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

В сряда от запад облачността отново ще се увеличи, но чак вечерта и през нощта срещу четвъртък ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще бъде с южна компонента, ще бъде слаб, в източните райони - до умерен. Ще се понижат сутрешните температури; дневните слабо ще се повишат.

В четвъртък и петък през страната ще премине ново атмосферно смущение. Ще има валежи от дъжд, които през втория ден, с понижението на температурите, в Предбалкана, високите котловинни полета на Западна България, Добруджа и Лудогорието, ще преминат в сняг. Ще бъде и ветровито; вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в петък - и от североизток, ще бъде предимно умерен. Ще нахлува студен въздух и в петък дневните температури ще се понижат значително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай