Готов е проектът за Црънча, дарението е от Пеевски

По волята на дарителя, 350 000 лева трябва да отидат за създаването и облагородяването на бъдещия парк, ремонтират и читалището

Готов е проектът за Црънча, дарението е от Пеевски | StandartNews.com

 

 

Готов е проектът, с който гората на Црънча ще се превърне в парк благодарение на дарението на Делян Пеевски. Още в понеделник главният архитект на Пазарджик и още двама служители на общината ще го обсъдят с кмета на селото Ангел Руков.

Градоначалникът на Пазарджик Тодор Попов днес се срещна с жителите на Црънча и им представи как точно ще бъде използвано дарението от 700 000 лева, дадено от Пеевски. По волята на дарителя, 350 000 лева трябва да отидат за създаването и облагородяването на бъдещия парк и други дейности, свързани със селото, а останалите - за волейболния клуб „Хебър“.

От срещата стана ясно, че проектът предвижда в бъдещия парк да има люлки, въртележки, сцена и арка, а най-вероятно и декоративна ограда, като ще бъдат оформени алеи и ново осветление. С останалата част на дарението ще бъде направена поливна система на стадиона на футболния клуб на селото, ще се монтират и седалки. Ще бъде реконструирано и местното читалище.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай