Георги Рачев каза кога да ходим на море

Идват мощни магнитни бури, предупреди професорът

Георги Рачев каза кога да ходим на море | StandartNews.com
  • Идват мощни магнитни бури, предупреди професорът

Очакват ни магнитни бури. Това съобщи за Нова тв климатологът проф. Георги Рачев и предупреди, че една от тях ще е мощна, но няма опасност от това. По-чувствителни към тези явления са възрастните хора, най-често дамите. Според професора, ако възрастните хора не знаят на коя дата е въпросната мощна магнитна буря, тя ще си отмине без те да почувстват някакво влияние. Имало ги е и по времето на баба ми, и по времето на Клеопатра, но тогава хората не са били толкова информирани, коментира проф. Рачев.

Хубавото е, че предстоящите магнитни бури няма да са комбинирани засега с горещо време, каза той. И направи прогноза кога ще има захлаждане и кои са най-подходящите дни за море.

Очаква ни едно захлаждане от 5 август - от 32 градуса температурите да паднат до 29. В сряда ще паднат по-съществено - до около 25-27 градуса в София, на другите места ще са по-високи, заяви проф. Рачев. Запитан за тези, които правят планове за море, той отвърна: "В България от май до септември може да се правят пясъчни замъци. Чудесно време, макар че снощи в района на Варна гърмя. И в момента не е студено, има малко повече облаци по морето, но и това ще отмине". "Който когато и да отиде докъм 20 септември на море, няма да сбърка", категоричен бе той. "Най-тихият и мирен месец от лятото е август. "Очаква ни хубаво време и за море, и за планина. Няма никакъв проблем", обобщи климатологът.

Прог. Георги Рачев каза, че зимата няма да е ужасно студена. Имаме 6 месеца занапред прогнози, засега нищо страшно не се очертава. Дори ледът в Северното полукълбо става все по-малко и по-малко, съобщи професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай