Гебрев с нови машинации за "Дунарит"

Шпионска афера извади на светло още един рублофил

Гебрев с нови машинации за "Дунарит" | StandartNews.com

Шпионската афера, в която рублофилите  Николай Малинов, Цветан Василев, руският ген. Леонид Решетников и руският олигарх Константин Малофеев, бяха уличени в действия срещу националната сигурност на България извади отново скандала с „Дунарит“.

Главно действащо лице в заговора, целящ създаване на партия, която да промени геополитечската ориентация на България, е беглецът банкер Цветан Василев. Той помолил Малинов да го запознае с Малофеев. Така олигархът влиза и в схемата за продажбата на активите на КТБ, част от които е и „Дунарит“, срещу 1 евро като осигурява чадър за Василев. Схемата бе разкрита от български медии още преди 4 години, но сега получи доказателство с тайна записка, намерена в дома на Малинов при обиска му.

ВИЖ ОЩЕ: Тайна записка уличава рублофилите в аферата КТБ

Ужасът, че не може да сложи ръка върху стратегическия военен завод, отново извади на малкия екрана Емилиян Гебрев. Очевидно притеснен от последните разкрития на прокуратурата, той пак даде интервю в най-гледаното и скъпоструващо време по бТВ.  Но докато преди година той обикаляше телевизиите, за да обяснява как е отровен с „Новичок“, сега се опитва да се оправдае, защото оповестените данни от прокуратурата показаха, че е набъркан и в организираната група, работеща срещу националните интереси на България в полза на чужда държава. Според Гебрев, преди 20 дни съдът бил постановил и указал на Търговския регистър да впише увеличението на капитала на „Дунарит“ (с което увеличение Гебрев се мъчи още от 2016г. да се узакони като собственик, защото акциите на фирмата са запорирани от държавата), но някой бил въздействал на тази институция и тя не си изпълнявала задължението. Кой е този някой така и не стана ясно.

Елементарна справка по партидата на „Дунарит“ в Търговския регистър обаче показва, че няма как фирмата на Гебрев – „Емко“, да бъде вписана като мажоритарен акционер във военния завод. Просто защото още през август 2017г. държавата, в лицето на КПКОНПИ е спряла с окончателен съдебен акт тези опити за заграбване на русенското предприятие. Нещо повече, искът, който е завела държавата, е за отнемане в нейна полза на присвоените от Цветан Василев активи за над 2.2. милиарда лева, сред които попада и „Дунарит“!

Факсимиле от акта на съда, който постановява да се спре увеличението на капитала на „Дунарит“, до приключване на делото за отнемане в полза на държавата на 2.2 милиарда лева, заграбени от Цветан Василев. Този документ опровергава категорично лъжите на Гебрев.

Поведната тв изява за Гебрев очевидно е с цел натиск над Търговския регистър да извърши закононарушение.

Шпионската афера, свързана с Николай Малинов, Цветан Василев, Константин Малофеев и Леонид Решетников, осветява и Емилиян Гебрев. През 2015 г. Василев подари на Малофеев, чрез пионката му Пиер Луврие, накуп „Дунарит“, „Авионамс“, БТК, НУРТС, ГАРБ и Фърст диджитъл – активи за над милиард евро, срещу 1 евро. Когато схемата им беше разкрита, активите се отправиха към друго подставено лице на Малофеев – Дмитрий Косарев. След като в медиите изтече скандалният договор между Василев и Косарев, че целта е била всичко да бъде продадено, а печалбата - разделена между тях, едва през 2016г. на сцената излезе Гебрев, представян като „ново“ лице – инвеститор, на който да бъде харизан „Дунарит“. (Това пък директно опровергава внушенията на Гебрев, че бил тровен в началото на 2015г. заради военния завод – тогава просто не е бил лице в схемата на Василев и Малофеев). От 2016г. и до сега, Гебрев се опитва за заграби „Дунарит“, обяснявайки без никакво правно основание, че бил „собственик“, при положение, че акциите на дружеството са запорирани от държавата и няма как да му бъдат „продадени“, както твърди той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай