Фандъкова: Протестът се обръща срещу хората

През кръстовището пред Румънското посолство преминават шест линии на градския транспорт, хората не могат да се приберат по домовете си, каза кметът на София

Фандъкова: Протестът се обръща срещу хората | StandartNews.com

Протестите в София не са заявени и не са съгласувани със Столичната община, обясни кметът Йорданка Фандъкова пред БНР. Тя призова организаторите да спазват закона и да не пречат на свободното придвиждане на хората в града.

По повод повторното затваряне на кръстовището пред Румънското посолство Фандъкова посочи, че там преминава целия трафик и е основна алтернатива на движение заради блокирания Орлов мост:

“През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места“, каза кметът Фандъкова и посочи:

“За съжаление с ескалацията на поведението на организаторите, този протест се превръща от протест срещу властта в протест срещу хората. Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста, имат други цели, които преминават границите на свободни мирни протести.

Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободна в града“, добави кметът на София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай