DXC Technology подпомага онлайн обучението на български деца

Служителите на компанията дариха над 300 компютъра на нуждаещи се семейства под мотото „WE CARE”

DXC Technology подпомага онлайн обучението на български деца | StandartNews.com
  • Служителите на компанията дариха над 300 компютъра на нуждаещи се семейства под мотото „WE CARE”

Компанията DXC България дари над 300 компютъра и осигури безплатен интернет достъп на семейства в неравностойно положение. Целта на компанията е да подпомогне онлайн обучението на децата, чиито родители не могат да си го позволят, като по този начин допринесе за по-лесната им адаптация по време на пандемията.

След затварянето на училищата през месец март, ученици от цялата страна се изправиха пред предизвикателствата, свързани с дистанционното обучение. Участието в онлайн обучение изисква семейството да разполага с едно или повече устройства, предназначени единствено за образователни цели, а това поставя редица социално слаби семейства пред сериозни затруднения поради липсата на устройства или интернет връзка.

Като част от социално ангажирана компания и осъзнавайки сериозността на ситуацията, служители на DXC в България пожелаха да подкрепят семействата в нужда, като използват силата на технологиите. Под мотото ”WE CARE”, те стартираха кампания, в рамките на която бяха идентифицирани над 300 нуждаещи се семейства и набавени необходимите за онлайн обучение компютри.

Само за няколко седмици бяха събрани над 300 използвани служебни компютъра, предназначени да помогнат на децата да учат дистанционно. Предвид нуждата от интернет, екипът на DXC България успя да осигури 2 месеца безплатен интернет за всяко едно семейство, което получи компютър, със съдействието на А1.

Сред децата, на които бяха дарени компютри, бяха семейството на дете с говорни проблеми, което се нуждае от логопедична терапия, както и дете, страдащо от детска церебрална парализа, отглеждано в семейство с един работещ родител. Компютри получиха и девет деца от приемно семейство, както и стотици ученици от цялата страна.

„В началото на своя житейски път децата се нуждаят от подкрепа и образование“, коментира Камен Добрев, Регионален Мениджър за DXC в България. „Екипът на DXC България показа, че няма невъзможни неща, като намери начин да помогне на нуждаещите се семейства да се справят с част от предизвикателствата, пред които пандемията ги изправи. Ние ще продължим да сме социално ангажирани и да помагаме. Ще покажем, че заедно сме по-силни.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай