Докога ще продължи затоплянето на времето

В петък - максимални температури между 6° и 11°, в София около 9°

Докога ще продължи затоплянето на времето | StandartNews.com

До сутринта вятърът ще отслабне, на много места и ще стихне. Ще бъде ясно с минимални температури предимно между минус 7° и минус 2°, в София около минус 5°. През деня ще бъде слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимални температури между 6° и 11°, в София около 9°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня бавно ще се понижава.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 2°.

През почивните дни затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще са между 10° и 15°. В събота от запад ще се появи разкъсана висока облачност, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. В неделя облачността бързо ще се увеличи, но едва вечерта на отделни места в западните райони ще превали слаб дъжд. Вятърът временно ще се ориентира от югозапад. През нощта срещу понеделник и в понеделник облачността ще се задържи предимно значителна, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините над около 800-900 метра ще превали сняг. От северозапад ще проникне малко по-студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай