Десети ден на протести

Демонстранти се събраха пред сградата на президентството

Десети ден на протести | StandartNews.com

Десетият ден е на антиправителствени протести. Демонстранти се събират пред сградата на президентството. Очакват се отново протести в цялата страна с искания за оставките на правителството и на главния прокурор.

Организаторите на протеста Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков написаха по-рано днес във Фейсбук: "Събираме се отново, докато не се освободим от властващата мафия". Те обявиха, че започват записване на граждани, съгласни да се включат в стачни действия под наслов "За защита на демокрацията".

Към исканията за оставки на кабинета "Борисов 3" и на главния прокурор Иван Гешев организаторите на протеста в София издигат и искания за свикване на Велико народно събрание и за промяна на Конституцията.

В района на т.нар. триъгълник на властта има засилено полицейско присъствие.

Българи, живеещи в чужбина, излязоха на протести днес, в десетия ден от началото им, с искания за оставките на премиера Бойко Борисов, третото му правителство и главния прокурор Иван Гешев.

Лондон, Париж, Мадрид, Копенхаген бяха сред градовете, в които сънародниците ни надигнаха глас с искания за оставки.

Те прибавят и още едно искане към основните две: дистанционно гласуване, което би им позволило да участват в изборите у нас, без да се налага да изминават огромни разстояния и да чакат часове наред пред малкото избирателни секции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай