Денят започва със слънце, продължава с дъжд

Минималните температури ще са от 4° до 9°, максималните ще са между 20° и 25°

Денят започва със слънце, продължава с дъжд | StandartNews.com

Времето днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в южната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони - с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 4° до 9°, максималните ще са между 20° и 25°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и в Рило-Родопската област ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен предимно западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и в следобедните часове на отделни места, главно в планинските райони в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб, в понеделник от северозапад, а във вторник и сряда от юг-югозапад. Ще бъде и по-топло, в сряда минималните температури ще са между 9° и 14°, а максималните - между 22° и 27°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай