Протести ден 76 - въстанието на оперните певици

Протестът днес преминава под наименованието "Велико Народно въстание 3"

Протести ден 76 - въстанието на оперните певици | StandartNews.com

За 76-а поредна вечер недоволните от управлението на държавата се събраха в центъра на София с искане за оставка на премиера и на главния прокурор.

Протестът днес преминава под наименованието "Велико Народно въстание 3"

Първото "възстание" мутира в гаменщина и простотия.

Първо група от 8 автомобила блокираха за няколко часа движението по "Дунав мост" при Русе.

По време на честванията на Деня на независимостта в Пловдив протестиращ се вклини сред официалните лица на площад "22 септември" и започна да държи политически речи по мегафон.

Малко след 18 часа протестиращите блокираха бул. "Цар Освободител" при сградата на БНБ и Народното събрание.

Служители на МВР направиха обиск и на палатковия лагер на майките от инициативата "Системата ни убива".

Иззети бяха водни бои, ножица, масло за генератор и физиологичен разтвор, като на място униформените провериха съдържанието на всяка бутилка

Полицаи със щитове и каски бързо се прегрупираха от пространството при храм-паметника Св. Александър Невски към Народното събрание и ъгъла с главната сграда на БАН

Международното присъствие бе допълнено от оперна певица от Италия на име Джорджия. Тя изпя химна на България, след което уточни, че го е научила за една нощ и завърши с "Обичам България и българския народ".

Затворен е булевард "Цар Освободител". Има два подхода към площада - откъм БНБ и откъм статуята на Света София, където са изградени пропускателни пунктове.

За разлика от предходните два големи протеста, наречени Велико народно въстание – на 2 и на 10 септември, днес мерките за сигурност са изключително строги.

Преминава се през три контролно-пропускателни пункта, а всички чанти и багажи се проверяват стриктно. Драконовските мерки включват дори махането на капачките на бутилките от минерална вода, както и настояването потенциално опасните предмети да бъдат оставяни в кашпите, вместо да се внасят в зоната на протеста.



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай