Ден 52 - оскверниха църква в София

Написаха "оставка или смърт"

Ден 52 - оскверниха църква в София | StandartNews.com

52-ри ден на протести в страната с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Блокирани остават трите ключови кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и пред Министерския съвет.

На протеста днес основното мото е призив всички да се съберат на 2 септември с искане за оставка на правителството и да бъде изметено Великото народно събрание.

Надпис "Оставка или смърт" се появи на църквата "Свети Седмочисленици" в столицата. Има и още един графит до входа на храма.

Гражданската инициатива срещу протестните блокади в София отново се събра пред Румънското посолство. Обстановката е спокойна. Целта им е да предотвратят евентуалното затваряне на ключовото кръстовище на бул. "Ситняково".

Звучат български хора. Според събралите се, протестите с блокади в центъра вредят на каузата, защото от тях страдат обикновени хора.

На кръстовището е преместена и подписката срещу блокадите в столицата.

В нея има над 140 подписа и повече от 5000 в интернет. Ще бъде внесен и сигнал в прокуратурата, където, като подстрекатели за нарушаването на обществения ред се споменават организаторите на антиправителствения протест от т.н. "Oтровно трио".

Част от присъстващите настояват и за оставката на президента Румен Радев, когото наричат "разединител на нацията".

По-рано днес в Пловдив имаше антиправителствено шествие. Близо 30 автомобила минаха с бавна скорост от паркинга пред зала Колодрума по ул. "Константин Величков" към булевард "Цар Борис Трети Обединител".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай