Декемврийски студ с гарнитура от слънце

Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°

Декемврийски студ с гарнитура от слънце | StandartNews.com

Утрото днес е мразовито с минимални температури предимно между минус 7° и минус 2°. Преди обяд на места по поречието на Дунав ще има мъгла или ниска слоеста облачност и дневните температури там ще са по-ниски. Над страната ще бъде предимно слънчево, почти тихо и студено. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°. В София минималната температура ще е около минус 5°, а максималната ще е около 5°. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево, почти тихо и студено. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 11°-12°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

И в петък сутринта ще е студено, с минимални температури предимно между минус 6° и минус 1°. На места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност. През деня облачността ще е разкъсана, в много райони до слънчево. Ще се появи слаб югозападен вятър и ще се затопля. Преобладаващите максимални температури ще са между 5° и 10°. По-късно през деня от запад ще започне заоблачаване. През почивните дни облачността ще е променлива, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Минималните температури ще са по-високи в сравнение с предишните дни, в неделя в повечето места ще са над нулата; ще се повишат още и дневните температури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай