Чака ни седмица с горещо време

Максимални температури между 29° и 34°, в София около 29°

Чака ни седмица с горещо време | StandartNews.com

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд горещо. В следобедните часове над планинските райони ще има купеста облачност, но без валеж. Почти тихо време. Максимални температури между 29° и 34°, в София около 29°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 22°, на 2000 – около 16°.

В началото на новата седмица затоплянето ще продължи. Още в понеделник дневните температури ще достигнат 30°-35°, а през следващите дни ще се повишат с още градус-два. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. В понеделник и вторник ще духа слаб, втория ден временно до умерен вятър от запад-северозапад и ще е почти без валежи. В сряда въздушният пренос отново ще е от изток и ще се повиши вероятността за следобедни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Явленията ще бъдат на места, главно в Североизточна и в планинските райони в Западна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай