БСП-драма за пари в Сдружението на общините (ОБЗОР)

Кметовете социалисти напуснаха ръководството на организацията

БСП-драма за пари в Сдружението на общините (ОБЗОР) | StandartNews.com

Червена драма за пари разигра БСП в Сдружението на общините. Кметовете социалисти в ръководството на организацията напуснаха управителния съвет и обявиха, че не получават средства от правителството. БСП-кметовете взеха решението си на специална среща на „Позитано” 20. Оттеглянето на кметовете социалисти бе съобщено от управника на Гоце Делчев Владимир Москов. От 23 членове на управителния съвет петима са от БСП.

БСП: Наказват общините, управлявани от нас

Мотивите за бойкота са: "дългогодишната и целенасочена политика на правителството на Бойко Борисов за разделение на кметовете според политическата им принадлежност, с което се наказват жителите на общини, управлявани от БСП".

„Многократно сме алармирали, че средствата, разпределяни извън бюджета с решение на МС, се насочват към общини на ГЕРБ и ДПС. Финансирането се прави без критерии и процедури. Напускаме УС на Сдружението в знак на несъгласие с тази политика и липса на всякаква чуваемост от страна на правителството за проблемите на местната власт”, се казва в позицията на червените.

Според социалистите от отпуснатите от бюджетния излишък в края на миналата година допълнителни 146 млн. лв. за местната власт, 98 млн. лв. са отишли в общини на ГЕРБ, 25 млн. - на ДПС, 17 млн. лв. на други общини и едва 4 млн. лв. на общини, управлявани от БСП

ГЕРБ: получават пари, а недоволстват

Няма драма с постановленията на Министерски съвет и не може кметове от БСП, които получават средства, да напускат УС на НСОРБ, отговори пред журналисти председателят на УС на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Даниел Панов, кмет на Велико Търново.
"В тези 130 общини, за които колегите от БСП казват, че са на ГЕРБ, живеят 5,2 млн. жители. А в общините, в които те са кметове, са 560 хил. жители“, каза Панов и съобщи, че съотношението на средствата, които са раздадени с постановление, е точно 1 към 10.

"Съветвам колегите от другите партии да не се подвеждат“, каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов по време на събранието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай