Борисов: Тарикати си мислят, че лъжат държавата

Нелегалният купон с Милко Калайджиев в Пловдив бил за ЧРД на ресторантьор, гост предавал наживо във Фейсбук

Борисов: Тарикати си мислят, че лъжат държавата | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов остро реагира за нелегалния купон в Пловдив пред медии в Разлог, където е на обиколка.

„Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Мерките в държавата обаче дават резултат”, каза премиерът.

Борисов подчерта, че мерките в страната са по-либерални спрямо тези в Европа. За пример той даде Белгия и Франция, където е въведен вечерен час, както и Гърция, където мерките бяха затегнати.

Купонът, който се развихри снощи в ресторант „Рибарника“ в квартал "Тракия" бил подготвян дълго време специално за собственика,  съобщи „Марица“, като се позова на свои източници. 

На 15 януари рожден ден празнувал бизнесменът Димитър Тодоринов, който притежава обекта. Снощи е отбелязал навършването на 55 години. Поканени са били най-близките му, а влизането ставало със специална парола, която била последна проверка за допусканите хора. Специално за повода е повикан и бившия мустак и настоящо катинарче на републиката Милко Калайджиев. 

Явно на хората с купонджийска и бохемска душа вече им е писнало от мерките и забраните, както и да се събират по резервния вариант – на тумби по къщите, и решили да си спретнат пир по време на чума. Глобата си струва кефа, пък и не е в размер, който е непосилен за един бизнесмен, коментираха в социалните мрежи.

Фалът обаче дошъл от глупостта на един от гостите. Предавал на живо във фейсбук, като така документирал престъплението и подпомогнал действията на служителите на реда. 

Сега Тодоринов-старши ще се бръкне за удоволствието. Съставени са му два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер -2 хиляди лева.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай