Борисов: Двама си мерят... кой е по-голям тарикат!

Всички са с повдигнати обвинения, арестуват се по-бързите процедури и се вкарват в затвора, информира премиерът

Борисов: Двама си мерят... кой е по-голям тарикат! | StandartNews.com

"Двама собственици си мерят кой е по-голям тарикат!". Така премиерът Бойко Борисов коментира пред медиите разправията между двама съдружници, довела до погром върху столично заведение преди два дни. Тогава група мъже хулиганстваха и чупиха столове.

Бойко Борисов даде да се разбере, че е подразнен от факта, че потърпевшите не са сигнализирали МВР, а са огласили случая в социалните мрежи. "Всички са с повдигнати обвинения, арестуват се по-бързите процедури и се вкарват в затвора. Един по един ще ги изловят бързо и ги излавят", добави премиерът. 

При акция на варненската полиция е открит нелегален алкохол в големи количества, предназначен за курортите край Варна, обяви Бойко Борисов пред медиите. И добави: "Така че, прокурори, полицаи, всички са по обектите и работят активно!"

Бойко Борисов коментира и пожара край магистрала Струма, който създаде проблеми в движението. Премиерът уточни, че зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е бил през нощта на мястото. В момента там има геодезисти, правят се огледи и оценка на ситуацията, а след като експертите се произнесат, много бързо ще се направи организация на движението, стана ясно от думите на премиера и зам.-министъра. В отговор на въпроса дали става дума за умишлен палеж, Борисов каза: "Има прокурори, да повдигат обвинения!

Много бързо ще бъде отстранено това, което е на АМ „Струма“, бе категоричен Бойко Борисов. „В момента се извършва обследване, проверяват се основите на моста за компрометирани елементи. Хората, които са разрешили да се строи незаконно отдолу, ще си понесат отговорност", посочи Борисов. И продължи: „Заместник-министър Николай Нанков беше през нощта там. Много бързо ще се справим. Има прокурори, да им повдигат обвинения, да ги вкарват в затвора!

"Аз строя, няма да ходя и да ги пазя после. В момента се прави обследване, използва се т.нар. прострелване на колони, проверяват се дали вътре армировката е компрометирана, други елементи. Много бързо ще направят реорганизация на движението и ще се справят“, продължи Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов отговори на въпросите на медиите по време на инспекцията на строежа на АМ "Хемус" край Шумен. 

По-късно Борисов сподели впечатленията си и във фейсбук.

"Посетих строителните дейности по изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“. Участъкът е 16,32 км и трябва да е готов през 2021 г. Държавата ни е красива и е трудно строителството. В изходната част на трасето има два обекта с важни археологически разкопки, по които работят учени от Националния археологически институт с музей при БАН и проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера. Археолозите поискаха удължение на срока за проучване на терена с два месеца и това ще бъде уважено. Благодаря им, с тях имаме перфектни отношения", написа министър-председателят в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай