И българските имоти на Халкидики с обезщетение

Повече от 24 часа след бедствието в Северна Гърция все още без ток и вода са част от населените места

И българските имоти на Халкидики с обезщетение | StandartNews.com

Българските граждани, собственици на имоти в пострадалите райони на полуостров Халкидики, също имат право на обезщетение. Това съобщи за в. "Труд" Мартина Георгива, български адвокат в Солун.

"Необходимо е щетите да се заснемат, да се направи оценка и се посети компетентното кметство", допълни още адвокат Георгиева. Мощни ветрове със скорост 100 км/ч, проливни дъждове и градушки поразиха полуостров Халкидики в сряда вечерта. Най-малко 7 души бяха убити, а над 100 ранени. Властите обявиха извънредно положение.

Повече от 24 часа след бедствието в Северна Гърция все още без ток и вода са част от населените места. Част от пътищата в района на Халкидики остават труднопроходими, най-вече заради паднали електрически стълбове с високо напрежение.

А на фона на водното бедствие на север, в южната част на страната бушуват най- малко 5 големи пожара. Високите температури, сушата и силните ветрове се смятат за причина за разпалването на огнищата. Най-големи проблеми на огнеборците създават пожари, пламнали на Пелопонес, Атина и залива Ламия. През последните часове те са били локализирани, работи се по пълното им потушаване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай