Българин ще навърти с колело 2000 км за 3 март

“Искам да изпробвам възможностите си, да се боря и да стигна навреме за честването на националния ни празник и да почета паметта на загиналите за Освобождението, казва Тодор Андреев

Българин ще навърти с колело 2000 км за 3 март | StandartNews.com

решил да направи с колело дълъг преход - от Берлин до в. Шипка, посветен на една родолюбива кауза. “Искам да изпробвам възможностите си, да се боря и да стигна навреме за честването на националния ни празник и да почета паметта на загиналите за Освобождението. Духът, който са имали предците ни ме кара да направя този преход на две гуми”, аргументира  предизвикателството  26-годишният Тодор Андреев в профила си в социалната мрежа. Той признава, че не е професионалист в колоезденето, но ще трябва да навърти над 2000 км. Тодор ще тръгне от немската столица на 21 февруари около 9 часа. В прехода си ще бъде придружаван само от масажист. По план трябва да изминава по 200 - 300 км дневно, ще почива за храна и нощувка по шест часа. Тодор планира на 3 март да се изкачи на връх Шипка за честването на националния празник.
  Тодор Андреев е от Каспичан, завършил е живопис в Националната художествена гимназия за пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов” в Казанлък. От четири години живее и работи в Германия.
Фото - Фейсбук
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай