Бит фелдшер от спешна помощ търси спокойна работа

Служителят на бързата помощ и преди е имал инциденти на адреси

Бит фелдшер от спешна помощ търси спокойна работа | StandartNews.com

Фелдшерът Христомир Куманов, който в понеделник беше бит от сина на пациентка с високо кръвно във варненското село Каменар, каза, че след като напусне, отива на борсата и от Нова година ще има спокойна и сигурна работа.

Служителят от Спешна помощ каза пред БНТ, че в дома на пациентката си в с. Каменар бил посрещнат с обиди на български и ромски език.

"Реших да се върна, защото знам, че случаят не е спешен и да потърся съдействие от полиция да няма агресия и побоища над мен. Ромът започва да ме блъска и да ме обижда. Аз влязох, прегледах майка му, премерих ѝ кръвното, поставих ѝ мускулно инжекции", обясни той.

На място е пристигнал полицейски екип. "След като приключих с тях отидох във второ районно управление и подадох жалба. Това е второто посегателство срещу мен. Напускам системата на Спешна помощ. Отивам на борсата и от Нова година ще си имам сигурна, спокойна и добра работа", обеща фелдшерът.

Фелдшерът добави, че не е имал други проблеми в Каменар и с тази пациентка. Проблемът бил човекът, който го е посрещнал - нейният син.

"Изключително неприятен и тревожен инцидент. Аз до онзи ден бях сравнително спокойна, защото нямаше такъв инцидент с физическо посегателство над наш служител. За съжаление се случи. Макар и да са редки тези инциденти с физическо насилие, словесните атаки, вербалното насилие са ежедневие в нашата работа", заяви Мая Рашева, директор на Спешна помощ - Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай