Без метро през уикенда. Ето къде

Спират третата линия заради софтуера

Без метро през уикенда. Ето къде | StandartNews.com

Събота и неделя ще бъде спряно временно метрото по Линия 3, за да се свържат със софтуера системите на новото трасе до „Горна баня“, съобщиха от Столичната община. 

През уикенда в реални условия ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от Линия 3 и новото трасе на метрото от МС „Овча купел“ до МС „Горна баня“, което предстои да бъде въведено в експлоатация.

За целта в събота и неделя действащият участък от третата линия на софийското метро от метростанция МС “Хаджи Димитър“ до „Красно село“ ще бъде затворен за пътници. За придвижване на гражданите е осигурен заместващ автобусен транспорт.

Аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от Линия 3 на метрото в София.

Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ж.к. ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай