Балтова: Надграждаме националния туристически регистър

Необходимо е да се засили онлай рекламата на България, смята министърът на туризма

Балтова: Надграждаме националния туристически регистър | StandartNews.com

Работим по надграждане на националния туристически регистър и за създаване на дигитални туристически маршрути. Това заяви министърът на туризма Стела Балтова на международния форум „Културата и бизнесът – заедно в дигиталния свят“. Тя подчерта, че в информацията насочена към потребителите трябва вече да се търси не толкова обем, колкото качествени промени.

Културата, историята, "Чудесата на България", които „Стандарт“ толкова години промотира, са уникален ресурс, с който трябва се представяме на туристически пазар, каза още Балтова. Тя отбеляза, че досега в Министерството на туризма по дигитализацията се е работило до голяма степен на парче за създаването на дигитални маршрути. Сега обаче се работи активно за тях, така че да се привлече вниманието към отделни региони и да се насочи търсенето на информация от туристите., допълни министърът на туризма.

Балтова разказа за проекта на Министерството на туризма, с който се подобрява достъпа в трансгранчиния регион България-Гърция, така че да се увеличи потока от туристи. Министърътъ на туризма отчете също, че освен дигитализацията на самите обекти, трябва да има и още по-масирано онлайн присъствие на рекламата на България." Дигитална реклама е важна и защото повечето изложения вече са в онлайн или хибридни формати", каза още Батова. Тя изрази задоволство от креативното надграждане на кампанията „Чудесата на България“ и подчерта, че е изключително ползотворно това, че форумът „Културата и бизнесът - заедно в дигиталния свят“ е събрал власт, експерти и наука.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай