40 млн.лева за лекарите на първа линия

Това съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

40 млн.лева за лекарите на първа линия | StandartNews.com

Допълнителни 40 милиона лева е поискало Министерство на здравеопазването за допълнително материално стимулиране на всички медици на първа линия от спешните центрове в страната. Това съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Пазарджик след заседание на Областния кризисен щаб.

Той обясни, че парите могат да се осигурят от преструктуриране на европейски фондове.

 До момента, от общо 7400 служители в центровете за спешна медицинска помощ, по 1000 лева върху заплатите си получават около 2500 души, каза още министърът и увери, че се полагат всички усилия за намиране на допълнителен финансов ресурс.

По повод ситуацията със заразените с COVID-19 служители на ЦСМП в Пазарджик проф. Ангелов информира, че освен вече обявените шест положителни проби, днес има и още една.

С изключение на един фелдшер, който е на белодробна вентилация в Интензивното отделение на МБАЛ- Пазарджик, всички останали са безсимптомни и са на домашна изолация, уточни здравният министър. Той увери, че няма опасност ЦСПМ в областния град да преустанови дейността си.

Проф. Костадин Ангелов отново призова за спазване на елементарните противоепидемични мерки. По думите му на този етап не се налага затягане на мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай