Учител разбива легендата за школото и К-19

Откакто въведоха дистанционното обучение за гимназиите - рязко скочи броят на заразените

Учител разбива легендата за школото и К-19 | StandartNews.com

"Откакто въведоха дистанционното обучение за гимназиите - рязко скочи броят на заразените. Това е легендата, че училищата били главният преносител на заразата, което не е вярно", каза пред БНР учителят по география в Националната природо-математическа гимназия Димо Падалски, популярен като един от най-успешните участници в предаването по БНТ "Минута е много":

"Те преминаха на дистанционно в петък, а във вторник, 3-ти ноември, данните изведнъж скочиха от 2800 на над 4000 нови случаи. Броят на заразените скочи 1,5 пъти откакто беше въведено дистанционното обучение". 

Падалски коментира, че носенето на маски в училище трябва да е задължително за учениците:

"Не знам друга страна, в която да има такава съпротива от страна на родителите за носенето на маски от техните деца в клас". 

Според него очакването, че ще спре разпространението на заразата не може да се случи и ученето от вкъщи няма сериозен ефект върху това.

Учителят категорично заяви, че е против дистанционната форма на обучение:

"Има много деца в малките населени места, които нямат устройства. Второ - непрекъснато има технически проблеми при учениците или при учителя. Най-необективно е оценяването, защото има толкова много начини за преписване и подсказване. Много слабости има дистанционното обучение и никак не е лесно - от всякаква гледна точка".

По думите на учителя по време на онлайн обучението миналата учебна година много се е повишил успехът на учениците и изказа съмнение, че това е заради повишаване на нивото на знанията им.

Той подчерта, че липсата на интерес към учителската професия е голям проблем за системата на образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай