Нов сайт в помощ на четвъртокласници

Направен е от Седмокласници от ОУ „Коджакафалията“, за да помогне за национално оценяване

Нов сайт в помощ на четвъртокласници | StandartNews.com

Седмокласниците Вичо Вичев и Калоян Георгиев от бургаското ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ разработиха сайта „Аз и математиката – готови за НВО“. Неговата цел е да подпомогне четвъртокласниците при подготовката им за националното външно оценяване.

 

Страниците на сайта съдържат информация, обобщена в шест теми, които представят в синтезиран вид най-важното от учебното съдържание, изучавано в четвърти клас. Правилата са показани по интересен и интригуващ за учениците начин. За да направи упражненията приятни, проектът разчита на игри, с помощта на които децата да затвърждават наученото. От важно значение е и постоянството – затова сайтът предлага връзка с фейсбук страница, където ежедневно на учениците се предоставя по една задача,  чийто отговор виждат на следващия ден.

Калоян и Вичо, които в момента се подготвят за собствените си изпити в края на седми клас, осъзнават колко стресиращо е това за техните по-малки съученици и биха се радвали, ако техният сайт помогне на четвъртокласниците да бъдат по-уверени в знанията си и да се представят отлично на предстоящото национално външно оценяване.

Можете да разгледате техния проект тук: https://ouagk.com/meandmath/

 

„С такива деца Бургас е готов за бъдещето!“, коментира кметът Николов, който поздравява за идеята и труда Калоян и Вичо, както и техните учители.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай