Промени в таксите за висшите училища

Министерският съвет прие промени в Решението за утвърждаване на таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за учебната 2020/2021 година

Промени в таксите за висшите училища | StandartNews.com

Министерският съвет прие промени в Решението за утвърждаване на таксите за кандидатстване и за обучение в държавните висши училища за учебната 2020/2021 година, предаде БГНЕС.

Това става след постъпили предложения от ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) – “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив – проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, и от проф. д-р Борислав Юруков – ректор на Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“ в Благоевград.

В АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” се променят таксите за обучение по професионално направление „Педагогика на обучението по…“ от II до IV курс вкл. в образователно-квалификационна степен бакалавър, редовна форма на обучение.

На ЮЗУ „Неофит Рилски“ е дадена възможност за обучение на докторанти и специализанти в професионално направление „Изобразително изкуство“.

По предложение на Министерство на външните работи граждани от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия ползват същите права и имат същите задължения като тези от държавите-членки на ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай