Представиха новия ректор на Академията на МВР

Проф. Любомир Тимчев, доктор на науките, е известен със своите научни търсения и разработки

Представиха новия ректор на Академията на МВР | StandartNews.com

Продължете делото на своите предшественици, но бъдете и новатор. С тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов представи новия ректор на Академията на МВР - проф. Любомир Тимчев.

Убеден съм, че богатият опит и широка компетентност ще помогнат на проф. Тимчев да се справи отлично с ръководството на Академията на МВР и в утвърждаването на традициите в обучението в единственото по рода си у нас учебно заведение, каза още Маринов.

Проф. Любомир Тимчев, доктор на науките, е известен със своите научни търсения и разработки. Неговите учебници са високо ценени и от специалисти и експерти в областта на националната сигурност. Много поколения курсанти и служители са имали честта и удоволствието да бъдат негови обучаеми, припомни министърът Маринов.

В присъствието на директорите на главни дирекции в МВР, вътрешният министър благодари за службата на досегашния ректор доц. д-р Неделчо Стойчев, оставил добра основа за надграждане в бъдеще, и подчерта, че от неговия наследник ще очаква да въведе динамика в обучението и да намери баланс между теорията и практиката: Стремежът е, освен лектори, пред курсантите да застават и служители, работили по конкретни случаи, за да запознават бъдещите полицаи и пожарникари с детайли от практиката.

Академията на МВР е учебно заведение, утвърдило се през годините и заема челни позиции в рейтингите на отделни специалности. Дългогодишната традиция и приемствеността по отношение на научните изследвания и тяхното приложение в практиката е създала добър преподавателски състав и висок стандарт на обучение. Дисциплината също е съществен фактор за успеха, отбеляза още вътрешният министър. Младен Маринов благодари на преподавателския екип за постигнатото до момента и изрази увереност, че Академията на МВР ще продължи да се развива в добър дух и екипът заедно ще работи активно за повишаване на качеството и практическата ориентация на полицейското и пожарникарско обучение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай