"Подкрепа" иска край на матурите в 4 клас

Според учителския синдикат те не носят никаква реална стойност

"Подкрепа" иска край на матурите в 4 клас | StandartNews.com

Учителският синдикат към КТ „Подкрепа“ иска да бъдат премахнати изпитите за национално външно оценяване в четвърти клас. Според председателя на синдиката Юлиан Петров те не носят никаква реална стойност и трябва да премахнем „това  нищо не значещо оценяване“. Той посочва, че е добре да върнем оценките, които в момента не съществуват от първи до четвърти клас и децата преминават, без да са тествани за нужните знания. Иска и годишни изпити, но те трябва да се случват в рамките на училището, а не на ниво външно оценяване.
Неотдавна и учители от фейсбук групата „Педагози“ се възмутиха за това, че децата трябва да слушат текст от диктор за диктовката си, въпреки че не са подготвени за това и в четвърти клас им е рано.
„Подкрепа“ дава рамо и на идеята предучилищната подготовка да е още от четиригодишна възраст. Според тях общо 78 на сто от децата са обхванати в предучилищни групи. В следващите години ще бъдат инвестирани 150 милиона лева за нови детски градини, което означава максимален обхват на децата, посочва Юлиан Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай