Италиански вузове с програми на английски

Нашенците плащат според дохода на родителите

Италиански вузове с програми на английски | StandartNews.com

Италиански вузове набират български студенти на девето поредно изложение, като вече зарибяват с програми и на английски. „Дни на италианското образование“ ще се проведе тази събота и неделя и води представители на едни от най-престижните италиански учебни заведения. Събитието ще се състои на 12 октомври в СТЦ  „ Интерпред“, София  и на 13 октомри в хотел „Голдън тюлип“, Варна. Форумът се провежда под патронажа на Италианската търговска камара. Организатор е агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“.
Предимството на образованието в Италия е в това, че студентите заплащат такси съобразно дохода на семейството. За българите те са минимални, а от няколко години това правило важи вече и за частните университети. Освен това от тази година има все повече програми на английски, което позволява и на млади хора с не много добър италиански да се запишат там.
За първи път тази година в “Дни на италианското образование“ ще участват университетът за архитектура и дизайн на Венеция - IUAV University of Venice и най-старият университет в Италия след Болонския  - University of Padua. Предимството на образованието в Италия е възможността
Специални гости на изложението са и
Politecnico di Milano – безспорният лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа, както и Universita Cattolica del Sacro Cuore, завършен от бившия председател на Еврокомисията - Романо Проди. Ще присъстват и световноизвестните академии за мода, дизайн и визуални комуникации – Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy, чиито възпитаници обикновено карат стажа си във фирми за висша мода като "Армани", "Версаче" и "Ягуар".
Таксите за обучение в държавните университети варират между EUR 900 и EUR 3900, като повечето български студенти заплащат около 1000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай