Допълнителни училищни автобуси за пазарджишки села

Четвърти ден 528 ученика не могат да отидат на училище заради липса на превоз

Допълнителни училищни автобуси за пазарджишки села | StandartNews.com

Да осигури два допълнителни училищни автобуса за останали без превоз ученици от села в Пазарджишка област се е ангажирал просветният министър Красимир Вълчев. Вече четвърти ден 528 ученика не могат да стигнат до училищата си поради липса на превоз, казва началникът на РУО в Пазарджик Валентина Кайтазова.
Единият автобус ще бъде за училището в село Величково, който да превозва ученици от съседните села, а другият ще бъде за община Лесичово. За решаване на проблема за учениците от Боримечково все още не намира решение проблемът с извозването на учениците от гимназиалния курс, които пътуват от селата в община Лесичово до град Пазарджик.

Процедурата по осигуряването на автобусите ще приключи през месец март. Директори на учебни заведения ще внесат искане в община Пазарджик за преразглеждане на автобусните разписания с фирмата-превозвач.

От началото на годината в областта е в сила нова транспортна схема, в която има значително намаляване или съкращаване на курсовете до определени населени места. Жителите на 20 от тях от общините Пазарджик, Лесичово и Септември вече организираха подписка, в която настояват премиерът Бойко Борисов да се намеси при решаването на транспортната криза в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай